1 juni 2014
15:00

IFK Västerås

Referat: Fagersta Södra - IFK Västerås

Södra tog sin 4:e raka segern i fotbollsfyran då man slog serieledarna IFK Västerås med 3-2. Södra började matchen klart bäst och skapade ett par giftiga chanser i början bl a så brände man ett friläge. Södra tar ändå ledningen i den 25:e minuten genom Johan Adamsson som dundrar in bollen efter att Frippe Eriksson spelat fram honom. Därefter så är det ett par chanser åt bägge håll utan att det resulterar. IFK har en ramträff efter en frisparksretur som sin enda rejäla målchans i första. 1-0 i halvtid till hemma laget.

Södra gör 2-0 i den 50:e minuten då Wille Klasen spelar fram Johan Adamsson som sätter den rätt upp i krysset. Södra fortsätter att spela bra och dominerar och gör också 3-0 genom en stekhet Adamsson som denna gången sätter pannan till efter en hörna, bollen sitter snyggt i nättaket. Frippe Eriksson slog hörnan. 3-1 gör IFK när man drar på sig en onödig frispark som IFK förvaltar väl. Vid ställningen 3-1 Så bränner Södra en straff då Arman i IFK-målet räddar brorsan Arturs straff. 2-3 gör IFK i slutskedet men kommer inge närmare än så.... matchen slutar med 3-2 seger för Fagersta Södra.

I försvaret så dominerade Serge Hermann stort och va var tillsammans med 3-målskytten Johan Adamsson dem som förtjänar extra cred.. Detta var en mycket viktig match för Södra som ännu inte tappat poäng hemma ... nästa match är på Söndag mot Irsta som idag slog Bosniska med 4-1 borta... En mycket tuff motståndare.